zondag 15 september 2013

De ontdekking van de hemel

Dit boek was een van de vele boeken die ik weer eens een keer wilde herlezen, maar deze kreeg wat meer prioriteit omdat het op mijn literatuurlijst mag (welke ik dus nog lang niet vol heb). Het is een episch boek, en wellicht niet de slimste keuze om een samenvatting van te maken, maar ach.


De Ontdekking Van De Hemel is de geschiedenis van een hemelse missie, naverteld door de engel van dienst die met die taak was belast. Eerst krijg je de voorgeschiedenis te weten van de bijzondere vriendschap tussen de intellectuele Onno en de vrouwenverslinder Max, die in een driehoeksverhouding verandert met de komst van de muzikante Ada. Het kind uit deze verhouding zou de uitverkorene moeten zijn en de missie volbrengen.

Harry Mulisch was een van de internationaal bekendste Nederlandse auteurs. Hij heeft meer dan tachtig romans, toneelstukken, essays, gedichten en filosofische reflecties geschreven, die zijn vertaald in meer dan dertig(!) talen. Ook was hij, samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve, een van de "Grote Drie" van de Nederlandse na-oorlogse literatuur. In 2007 werd De Ontdekking Van De Hemel benoemd tot het beste Nederlandse boek ooit. Of het dat ook echt is? Smaken verschillen, maar de deelnemers aan de stemming vonden het in ieder geval wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten