zondag 12 mei 2013

De verborgen geschiedenis

Op vakantie neemt iedereen natuurlijk een boek mee. Ik ben daarin geen uitzondering. Omdat ik niet zoveel boeken mee wilde nemen, heb ik er maar eentje meegenomen. Een behoorlijke pil, dat dan weer wel, want je kunt dan wel besparen op de hoeveelheid boeken, maar je moet ook wat te lezen hebben...


De Verborgen Geschiedenis vertelt het verhaal van een close groep van zes studenten Grieks, studerend aan de kleine elite-universiteit van Hampden. Richard, een jongen uit die groep, vertelt achteraf het verhaal van de moord op een ander groepslid, Bunny, en de gevolgen daarvan op de groep. Niemand kan, als in een Griekse tragedie, ontkomen aan zijn lot.

Donna Tartt debuteerde met De Verborgen Geschiedenis. Ze begon eraan in haar tweede jaar aan de universiteit van Bennington, waar ze klassieke talen en filosofie studeerde, maar het werd pas in 1992 uitgegeven, toen ze al een zes jaar was afgestudeerd. Al snel werd het een bestseller, en tegenwoordig is het vertaald in vierentwintig talen (waaronder dus ook Nederlands). Naast deze roman, heeft ze ook nog non-fictiewerk en korte verhalen geschreven, en nog een andere roman: De Kleine Vriend (The Little Friend).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten