vrijdag 2 november 2012

The asylum for wayward Victorian girls

Vandaag een wel heel speciaal boek. Een boek dat ergens het midden houdt tussen thriller, fantasy, autobiografie en psychologie. Klinkt als een enorme mengelmoes van genres? Is het ook, maar vergeet niet dat het geschreven is door Emilie Autumn, die met al haar werk buiten alle genres valt. O ja, het boek is nog volledig geïllustreerd ook.


The Asylum For Wayward Victorian Girls gaat over de tijd die Autumn in een gekkenhuis heeft doorgebracht, naar aanleiding van een zelfmoordpoging. In het gekkenhuis vindt ze langzaam maar zeker briefjes tussen haar spullen, briefjes van een meisje genaamd Emily. Emily schrijft over haar leven in Victoriaans Engeland, en dan vooral over haar eigen belevenissen binnen een gekkenhuis genaamd The Asylum For Wayward Victorian Girls, waar ze in opgenomen wordt na -hoe verrassend- een zelfmoordpoging. Langzaam maar zeker komen de twee werelden samen.

Het boek is geschreven aan de hand van twee soorten brieven (de Hospital Entries van Emilie en de Asylum Letters van Emily), af en toe afgewisseld met dagboeken (The Cutting Diary over zelfmutilatie, The Drug Diary over medicijnen en The Suicide Diary over zelfmoord). Dit alles zorgt ervoor dat je een dagboek-idee krijgt, met verschillende, losse episoden uit het leven van de twee hoofdpersonages.


Emilie Autumn is een van de veelzijdigste artiesten van deze tijd. Ze is muzikant, componist, schrijver, dichter en tegenwoordig ook acteur (in The Devil's Carnival speelt zij de rol van The Painted Doll). Tegenwoordig is ze druk bezig met The Asylum tot musical te bewerken, en met haar Fight Like A Girl-album toeren, waarbij de optredens alvast een voorproefje zijn van de musical.

De soundtrack van de musical is al uit in de vorm van haar nieuwe album Fight Like A Girl, alleen zingt ze op dat album alle rollen zelf. De musical zal geregisseerd worden door Darren Lynn Bousman, onder andere bekend van de Saw-films, Repo! The Genetic Opera en The Devil's Carnival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten