zaterdag 10 november 2012

Skyfall

Even for the record: gisteravond was de eerste keer dat ik een James Bond-film -helemaal- heb gezien. In de bioscoop! En Skyfall is geen slechte film voor een eerste keer...

In Skyfall draait alles om de verledens van personages. De schurk had vroeger dezelfde functie als Bond met M als baas, M moet met pensioen en voor Bond zelf wordt alles ook erg persoonlijk (vooral op het einde, waarin hij met M vlucht naar zijn geboortehuis).

Het verhaal is niet bijster origineel, maar wel erg mooi verfilmd. De sfeer wordt steeds duisterder naar mate de film vordert, en de locaties zijn prachtig en de dames zijn erg sexy (zonder sletterig over te komen). Het enige minpunt aan de film is het vaak iets te nadrukkelijke product placement (maar echt storend is het niet, het valt alleen op/tegen dat Bond Heineken drinkt). Maar de film is vooral heel erg Brits.

Skyfall is geregisseerd door Sam Mendes, een Engelse film- en toneelregisseur. Hij is vooral bekend van zijn awardwinnende films American Beauty, Road To Perdition, Revolutionary Road en -natuurlijk- Skyfall en zijn donkere versies van de musicals Oliver!, Cabaret, Company en Gypsy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten