vrijdag 19 oktober 2012

Pop art in Europa

Ik zei toch dat ik deze vakantie naar nog een tentoonstelling zou gaan? En beloofd is beloofd, dus bij deze: Pop Art In Europa, te zien in Museum Het Valkhof te Nijmegen.

Pop Art In Europa is een overzichtstentoonstelling over de kunststroming pop art, over de tijd waarin het gemaakt is, de grote gebeurtenissen, de sociale omstandigheden. Over de inspiratiebronnen van de kunstenaars. Over pop art. Maar dan in Europa, om duidelijk te maken hoe pop art in Europa ontstond, met de specifieke situaties in Europa (vooral communisme schijnt een geliefd - typisch Europees - thema, in plaats van elektrische stoelen, om maar iets te noemen). Alle tentoongestelde werken zijn dus ook van Europese kunstenaars, om zo een goed overzicht te geven van de precieze stroming in Europa.


De tentoonstelling was prachtig opgezet, duidelijk naar thema, met eventuele extra informatie bij de werken (en het thema van de desbetreffende zaal), én een audiotour waarop je naast extra informatie ook fijne jaren '60-muziek op kon afspelen. Alleen het jammere was dat er maar zeer weinig kunstwerken waren van de echt grote Europese pop art-kunstenaars, zoals Niki de Saint Phalle en David Hockney. Maar het blijft toch een mooie tentoonstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten