maandag 29 oktober 2012

De gelukkige huisvrouw

Het gaat lekker met De Beste Debuutromans. In zeer korte tijd heb ik alweer nummer 4 uitgelezen. Iets wat natuurlijk ook aan het boek zelf ligt, maar dat terzijde.

De Gelukkige Huisvrouw is de debuutroman van Heleen van Royen. En gaat, zoals velen al zullen weten, over de 31-jarige Lea, die volledig doordraait na de geboorte van haar kind. Nadat ze haar kind in een doos probeert te stoppen, laat haar man Harry haar opnemen. Weer thuis zoekt ze een psychiater op, die erachter komt dat ze nooit een traan heeft gelaten om haar vader die zelfmoord heeft gepleegd toen zij een tiener was. Onder begeleiding van deze psychiater duikt ze in haar vaders verleden.


Heleen van Royen is een Nederlandse schrijfster en columniste (bij Het Parool). De Gelukkige Huisvrouw is haar eerste, en waarschijnlijk ook haar meest succesvolle boek (hoewel over het succes van haar andere werken ook niet te klagen valt). De Gelukkige Huisvrouw is tegenwoordig al in elf talen vertaald, waaronder Engels, Fins, Duits, Noors en Zweeds. Al eerder werd het verhaal bewerkt tot theaterstuk, en in 2009 ging de verfilming in première (met Carice van Houten als Lea en Waldemar Torenstra als Harry).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten