vrijdag 20 juli 2012

The devil's carnival

Nu ik de laatste tijd toch zo veel over The Devil's Carnival blog, waarom dan niet ook over de soundtrack? Want dat was uiteindelijk de voornaamste reden waarom ik zo geïnteresseerd ben (geraakt) in deze film. Vooral omdat Terrance Zdunich de muziek heeft geschreven (samen met Saar Hendelman).Ik ben nog helemaal niet zo lang bekend met Zdunich en zijn werk, maar wel al groot fan. Ik heb een groot deel van de soundtrack van Repo! The Genetic Opera (welk Zdunich ook heeft gecomponeerd) gehoord, en raakte verliefd erop. Maar met The Devil's Carnival gaat hij nog een beetje verder. Deze film speelt namelijk niet in de toekomst, maar in het verleden, zo rond 1920, waardoor er gebruik gemaakt moet worden van echte instrumenten, wil het de sfeer vangen (wat ik uiteindelijk nog veel leuker vind, want je hebt dan te maken met de beperkingen én de mogelijkheden van een instrument).

De muziek is in één woord fantastisch! Ieder nummer verschilt zoveel van de andere nummers (alleen al in de stemmen, en de manier van zingen, maar ook in de sfeer), hoewel het toch veel hetzelfde heeft (vooral de instrumenten komen vaak terug, vooral de strijkers en koperblazers). Ze zijn sfeervol, maar ieder op hun eigen manier; soms is het druk met veel verschillende stemmen, soms is het rustig, maar bijna altijd zit er iets onheilspellends in. Je kunt uiteindelijk toch niemand of niets vertrouwen in dit duivelse circus.


Terrance Zdunich is een componist, producer, acteur, schrijver, illustrator en storyboard artist (wat dat ook moge zijn) uit Amerika. Hoewel hij enorm veel werk op zijn naam heeft staan, is hij vooral bekend van Repo! The Genetic Opera en The Devil's Carnival (die hij beide heeft geschreven, geproduced, de soundtrack voor heeft gecomponeerd, en in heeft meegespeeld*).

Over Saar Hendelman is maar weinig informatie te vinden, vooral omdat haar werk weinig bekend is. Ze heeft voor vijf films gecomponeerd; een musical (The Devil's Carnival), drie korte films (A Fuchsia Elephant, Maggie en The Visitors) en een documentaire (Anne Stewart: A Most Successful Failure).

*Als Graverobber in Repo! The Genetic Opera en als Lucifer in The Devil's Carnival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten