zondag 15 juli 2012

Fight like a girl

Hoewel ik eigenlijk geen fatsoenlijke onderwerpen heb voor deze blog, voel ik toch een soort morele verplichting om te bloggen. Dan maar met minderwaardige onderwerpen, en veel herhalingen.


Fight Like A Girl is de meest recente single van Emilie Autumn, bedoeld als voorproefje voor het gelijknamige album dat 24 juli van dit jaar zal uitkomen. De nummers van deze single (Fight Like A Girl en Time For Tea) zijn al langer bekend onder de fans; ze heeft immers ook al getoerd door Noord-Amerika en Europa met het nog niet uitgekomen album. En hoewel de muziek voor een groot deel hetzelfde* is bij optredens, als bij de studio-versies, is het toch heel verschillend. Je hoort hoe het klinkt met de verschillende stemmen (eerste stem, tweede stem, etc.), en in optimale omstandigheden. Nu draait het om de muziek, en niet om de show eromheen.

De twee nummers zijn deel van de soundtrack voor Autumns musical (die op dit moment nog in de maak is), de rest van de nummers op het nieuwe album zullen de gehele soundtrack vormen. De musical zal gebaseerd zijn op haar boek The Asylum For Wayward Victorian Girls (of het het verhaal is, of een vervolg - of wat dan ook - weet ik niet).

Fight Like A Girl (de single) is voor $0,99 te downloaden op The Asylum Emporium: http://www.asylumemporium.com/collections/featured-items/products/fight-like-a-girl-single

*Er wordt weinig echt gespeeld, wel gezongen (om de simpele reden dat een groot deel van de muziek uit de computer komt, en de instrumenten in hun fysieke vorm niet bestaan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten