vrijdag 8 juni 2012

Whispering caves

Vandaag iets heel speciaals. Of nou ja, een aankondiging voor iets heel speciaals. Komende zondag (10 juni) speelt het Blue Planet Harp Ensemble de première van Whispering Caves, een muziekstuk van Inge Frimout-Hei. En het bijzondere daaraan is: dat mijn zus meespeelt, dat het wordt gehouden in de Gemeentegrot, en dat het voor de eerste keer ooit wordt uitgevoerd (première!). En de muziek zelf klinkt ook heel speciaal (in ieder geval zover ik het gehoord heb).


Whispering Caves zijn stukken over grotten. Over mysterieuze onderaardse werelden, over verstilde meren en ruige stenen. Vandaaruit komen deze fluisteringen, genaamd Whispering Caves (fluisterende grotten). De stukken klinken prachtig mysterieus en sprookjesachtig, wat perfect aansluit op het thema. (En het allermooiste: ze worden zondag ook daadwerkelijk uitgevoerd in een echte* grot).

Zondag zal het Blue Planet Harp Ensemble de stukken/het stuk (ligt er maar aan hoe je het bekijkt) spelen. Speciaal voor deze gelegenheid bestaat het ensemble uit dertig jonge (8 tot 21 jaar) harpisten afkomstig uit Limburg, Noord-Brabant en België**. Het Blue Planet Harp Ensemble heeft onder andere in 2008 bij het World Harp Congress in Amsterdam gespeeld (misschien komen ze je daarvan bekend voor).


Er worden zondagmiddag 10 juni 2012 twee concerten gehouden: de een om 15.00 uur en de andere om 17.00 uur. De concerten vinden plaats in de Gemeentegrot in Valkenburg. Kaarten kosten €20, en de opbrengsten gaan naar End Polio Now. De kaarten kunnen besteld worden via http://www.whispering-caves.com/Whispering_Caves/Welkom.html of gekocht bij verscheidene VVV-kantoren.

Let wel: je moet eerst een paar minuten lopen voordat je concertzaal bereikt hebt (ongeveer 300 meter); je dient dus een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. De zaal is overigens wel voor rolstoel en rollator toegankelijk. Verder is het fris in de grot (plusminus 12 graden), en het is dus wellicht verstandig om warme kleding aan te trekken.

*Nou ja, echt... De Limburgse grotten zijn eigenlijk helemaal geen grotten, maar mijnen. Niet dat dat iets afdoet aan de sfeer en de charme, maar grotten zijn het niet.
**Voor degenen die echt alle details willen weten: het zijn leerlingen van Bess Fransen (muziekschool Kumulus in Maastricht), Bianca Tabois (muziekschool Heerlen), Jolique van Ipenburg, Anje Jonker (beiden Kunstkwartier Helmond) en Inge Frimout-Hei (Nuenen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten