zondag 24 juni 2012

Midzomernachtfestival

Gisteravond ben ik, zoals ik twee blogs geleden al aankondigde, naar het Midzomernachtfestival geweest. Een festival gehouden in het prachtige Openluchttheater in Valkenburg, met mooie, ietwat alternatievere muziek (met deze keer Iers/Schots tintje).De eerste band die die avond speelde was Snakes In Exile. En hoewel de band uit België komt, spelen ze Ierse folk, Engelse zeemansliederen en (nog wat meer) Ierse folk. Snakes In Exile is een band met geweldige muziek en veel humor. Absoluut een goede keus om het publiek wat op te warmen voor wat er nog komen gaat op de rest van de avond (en de volgende band in het bijzonder).

Reincarnatus (zie foto hierboven) is die volgende band. Zeven vrouwen die rock spelen op middeleeuwse instrumenten (en een paar moderne, zoals bas, elektrische gitaar en drums), en daarmee ook zeker niet de gemiddelde rockband. Het is ook de bekendste band van het festival, niet alleen wereldberoemd in Limburg, maar ook ver daarbuiten (ze zijn nog bij Giel Beelen in de 3FM studio geweest*).

De laatste echte band was Green Jacket, een band uit België die Ierse folk speelt (waar laat me dit toch aan denken?). Green Jaket heeft veel overeenkomsten met Snakes In Exile, maar ook veel verschillen. Waar het echte verschil in de muziek in precies in zit, weet ik niet, dat zul je zelf moeten oordelen (ze speelden in ieder geval geen sea shanty's, zoals Snakes In Exile wel deed). Maar ook zij waren geweldig, en dan vooral de zangeres. Wat zij met haar stem kan, wauw! (Op het eerste gehoor heb je het niet zo door, maar als je wat langer luistert hoor je het pas echt. En nee, ik heb er geen betere omschrijving voor.)Inmiddels was het pikdonker (afgezien van de theaterlichten), en de kleine lichtjes werden aangestoken (evenals een paar vuurkorven). Zo magisch ziet dat eruit! Al die kleine lichtjes, overal om je heen. Hoog, linksboven was de Coriovallum Pipe Band inmiddels opgekomen om een paar doedelzaknummers te spelen. Niet echt mijn ding, maar alla.

Om het festival af te sluiten waren er nog twee vuurdansers/-spuwers. Heel mooi, zo tussen al die lichtjes (en des te indrukwekkender tussen al die lichtjes).

Eindconclusie? Deze derde editie van het Midzomernachtfestival was in één woord magisch, absoluut!

*De show heette NachteGiel, 11 mei ongeveer. Opnames staan op YouTube.


P.S. De foto's zijn niet gemaakt op deze editie, hoewel het wel dezelfde sfeer is. De foto's zijn vorig jaar gemaakt, en afkomstig van de site van Reincarnatus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten