donderdag 21 juni 2012

Midzomernachtfestival

Een klein beetje reclame maken voor festivals is nooit mis. En zeker niet als het bijzondere muziek op een bijzondere locatie (het Openluchttheater in Valkenburg) is, toch?

Het Midzomernachtfestival is een heidens, middeleeuws festival ter ere van de zomerzonnewende. En weet je, deze omschrijving klinkt veel vager dan het is. Het is eigenlijk gewoon verdomd goede muziek, die niet per se past binnen de normale genres, maar wel geniaal is. Keltische folk (Snakes In Exile en Green Jacket), middeleeuwse rock (Reincarnatus), en dit jaar ook doedelzakken* (Coriovallum Pipe Band).

En verder een prachtige omgeving die een extra dimensie toevoegt aan de muziek. Buiten in het Openluchttheater, omringd door bos. Vogels fluiten, muzikanten spelen, en iedereen heeft een geweldige tijd. Het publiek wat erop afkomt? Veel minder maf dan je zou denken, opvallend veel 'normale' mensen die gewoon van een mooie avond willen genieten. Niet het fantasy/middeleeuwse publiek dat op de grotere festivals afkomt, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen...Deze derde editie wordt geopend met Snakes In Exile, energieke folk en fijn zo op het begin van de avond. Daarna de beurt aan Reincarnatus, die tevens mede-organisatoren van het festival zijn. Ook vorig jaar stonden ze op het festival, en het was geweldig. Reincarnatus is een band die je live moet zien. Studio, YouTube, wat dan ook, doet deze band absoluut geen recht aan, want live zijn ze zo enorm goed. Ongelooflijk! En je krijgt altijd geweldige achtergrondinformatie over de liedjes, en dat is stiekem ook heel erg leuk (muzieknerd die ik ben). Reincarnatus door de folkgroep Green Jacket, heerlijke muziek om weer wat bij te komen na het geweld van Reincarnatus. Het festival wordt uiteindelijk in stijl afgesloten met vreugdevuren en de Coriovallum Pipe Band uit Heerlen.

Het Midzomernachtfestival vindt deze zaterdag, 23 juni, plaats in het Openluchttheater in Valkenburg. Aanvang is 18.30 uur, entree kost €15.

*Ja, ik weet dat 'doedelzakken' geen genre is, maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe het heet. Heeft iemand anders een idee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten