vrijdag 15 juni 2012

In all my dreams I drown

(Tip, bekijk deze video op volledig scherm; het is prachtig om te zien.)


Dit fragment is afkomstig uit de film The Devil's Carnival, de nieuwe musicalfilm van Darren Lynn Bousman en Terrance Zdunich. Het verhaal speelt zich af in de hel, met als decor een vreemde kermis. Drie verloren zielen komen hier terecht na hun dood, waar ze de vreemde personages van de kermis ontmoeten en uiteindelijk hun les leren (het is per slot van rekening gebaseerd op Aisopus' fabels).

In deze video zie je de naïeve Tamara die gevangen is in het circus. Ze meent dat dit de redding is van de nachtmerrie waar ze in zit, niet wetende dat haar reddingsboei Lucifer zelf is die haar naar de hel brengt.

Klein detail: de acteurs/zangers uit dit fragment zijn Terrance Zdunich (bedenker van The Devil's Carnival) en Jessica Lowndes (actrice, bekend van 90210). De golfjes worden bestuurd door Alexa Vega (Spy Kids), Hannah Minx (internetster), Maggie "Captain Maggots" Lally (clown, bekend van The Bloody Crumpets*) en The Blessed Contessa (idem). Verdere acteurs uit de film variëren van de Clown van Slipknot, tot Briana Evigan van Step Up 2 (wat eigenlijk gewoon inhoudt dat het een bij elkaar geraapt zootje is).


The Devil's Carnival is geregisseerd door Darren Lynn Bousman, regisseur van o.a. Saw II-IV. Het is niet verwonderlijk dat Bousman Zdunichs nieuwste hersenspinsel regisseert; hij heeft eerder namelijk al Repo! The Genetic Opera geregisseerd, ook een van Zdunichs creaturen (waarvan The Devil's Carnival de opvolger is; met een totaal ander thema, setting en verhaal, maar wel met veel dezelfde acteurs).

De film werd tot nu toe alleen vertoond in Amerika, als onderdeel van een roadshow met de makers en de acteurs. Naast het vertonen van de film, was er een hele show (wat die precies inhield, weet ik niet), en een signeersessie met de aanwezige crew van The Devil's Carnival. In Nederland is de film nog niet uit, en ik weet niet of die ooit hier zal uitkomen (ik hoop het wel, liefst met roadshow), maar dat hangt af van de makers.

*The Bloody Crumpets is de naam van Emilie Autumns "achtergrondband". De bezetting van The Bloody Crumpets wisselt nogal, maar bestaat tegenwoordig uit twee clowns/acrobaten/vuurspuwers (Contessa en Maggots, die ook in deze film meespelen) en een burlesque-grootheid (Veronica Varlow). Eerder bestond het ook uit zangeressen, modellen, en wat al niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten