woensdag 6 juni 2012

Ain't no sunshine

Wat een prachtig nummer is dit. Lichtelijk melancholisch, swingend... Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen.Hier de originele versie van Bill Withers. Het is opgenomen in 1971, maar zou net zo goed nu kunnen zijn (als er geen beeld bij zou zijn). Geweldige stem, en een mooie muzikale begeleiding (door akoestisch gitaar, elektrisch gitaar en basgitaar). De - iets te harde - drums zijn eigenlijk het enige wat ik minder vind aan deze versie.Dit is de cover van Dazzled Kid, een goede cover, echt waar. Minder swingend, dat wel. In het begin lijkt 'ie nogal op het origineel, maar blijf luisteren. Hij doet meer met zijn stem dan Bill Withers. Kopstem, (semi-)schreeuwen... Mooi!

1 opmerking:

  1. Bill Withers vind ik een mooie uitvoering. Een beetje disco avant-la-lettre. Uitgebalanceerd (de drums vind ik minder storend dan jou). Wat 'n kapsel.
    't Is niet mijn muziek, maar dat is niet zo belangrijk.
    Dazzled Kid doet het heel goed. Het gebrek aan begeleiding (door electrische gitaar, bas en drums) vangt hij mooi op met variaties in zijn stemhoogte en -volume. Dat is ook wel nodig, want anders slaap je na 2 minuten.....

    BeantwoordenVerwijderen