donderdag 17 mei 2012

Opera Zuid spreidt vleugels uit met Madama Butterfly

MAASTRICHT In de maanden mei en juni speelt Opera Zuid in de Euregio maar liefst vijf voorstellingen van de opera Madama Butterfly. Daarnaast gaat deze opera van Giacomo Puccini ook langs theaters in Limburg, Brabant en de rest van Nederland.
Vorig jaar is een begin gemaakt met de samenwerking tussen het Openluchttheater Valkenburg en Opera Zuid onder het motto 'Valkenburg weer in de ban van Opera'. Het Openluchttheater, een prachtige locatie met grote ambities waar de gloriejaren van de Zuid-Nederlandse opera liggen, bestaat in 2016 honderd jaar. Voor directeur Jos Frusch is het een kans om volgens oude traditie opera weer een belangrijke plek te geven in het mooiste openluchttheater dat Nederland rijk is. Op dinsdag 12 juni om 19.30 uur staat Madama Butterfly in Valkenburg geprogrammeerd binnen het Operafestival.


Met de uitvoering in de vernieuwde Rodahal, twee dagen later, bouwt Opera Zuid verder aan de opdracht cultureel ondernemerschap te ontwikkelen. Door de samenwerking van Opera Zuid, de gemeente Kerkrade en de directie van de Rodahal krijgt cultuur in Parkstad Limburg een extra impuls.
     Om een zo breed mogelijke laag van de bevolking te laten genieten van opera liggen de prijzen tussen de 20 en 30 euro. De plaatsen op het balkon zijn gereserveerd voor bezoekers die van een geheel verzorgde avond in Oosterse sferen willen genieten. Voor 100 euro per persoon worden bedrijven en bezoekers die een hele speciale avond willen beleven, op alle mogelijke gebied in de watten gelegd.


In Madama Butterfly gaat het om de heroïek van de Japanse vrouw Cio-Cio-San, die haar kind en leven opoffert voor de leifde van een knappe Amerikaanse marineofficier. Het gouden artistieke trio, bestaande uit de Vlaamse regisseur Frank van Laecke en de Nederlandse decor- en kostuumontwerpers Paul Gallis en Yan Tax, staat garant voor een excellent regieconcept.


Voor de afspeellijst zie: www.operazuid.nl

ZondagNieuws, zondag 13 mei 2012 (foto: Morten de Boer)


Nog een krantenartikel van vorige week over Madama Butterlfy. Ik was het eerlijk gezegd helemaal vergeten te lezen, tot vandaag. Maar om het goed te maken, en ook voor iedereen die het nog niet heeft gelezen/niet in Limburg woont (en het ZondagNieuws dus niet krijgt): het hele artikel nog een keer gepubliceerd door mij, op deze mooie blog.

Morgen en overmorgen ben ik in Amsterdam, dus verwacht dan geen blogs van me. Naderhand zal ik uitgebreid bloggen over waar ik heen ben geweest (maar dat blijft nu nog even een verrassing).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten