woensdag 18 april 2012

Nothing else matters

Vandaag blaas ik Battle Of The Songs weer nieuw leven in met een nummer dat waarschijnlijk iedereen wel kent (of hoort te kennen): Nothing Else Matters, een van de mooiste ballads aller tijde.

Nothing Else Matters heeft James Hetfield, de zanger en slaggitarist, geschreven voor zijn vriendin. Het gaat over op tournee zijn, en je vriendin missen, maar ondanks alles toch een sterke band hebben (so close, no matter how far). Origineel is het niet geschreven om opgenomen te worden, maar als liefdesliedje voor Hetfields vriendin. Maar toen Lars Ulrich, de drummer van de band, het hoorde, besloot hij om het op te gaan nemen. Goed besluit, want het is nog steeds een van de bekendste nummers van Metallica.

Hetfield heeft het geschreven toen hij aan het bellen was met zijn vriendin. Hij had onder het telefoongesprek een gitaar in z'n handen en speelde E-mineur (waarbij hij de vier losse snaren van het akkoord speelde), later werd dit het openingsakkoord van Nothing Else Matters.Dit is het origineel van Metallica. Buiten het feit dat het een heel mooi en gevoelig nummer is, is het ook erg bijzonder in z'n speelwijze. James Hetfield speelt sologitaar, in plaats van Kirk Hammett, die het normaal zou doen (Hetfield speelt dan slaggitaar).Dit is een cover op harp van Victor Santal. Over Victor Santal heb ik al eens eerder geschreven, toen hij een nummer uit Amélie speelde (Comptine D'un Autre Été: L'après Midi). Ik weet niet of ik dit mooier vind dan het origineel, anders is het in ieder geval wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten