vrijdag 27 april 2012

En dan nog iets

Tussen alle artikelen over Madama Butterfly (en aanverwante onderwerpen) wilde ik toch nog even schrijven over dit boek van Paulien Cornelisse: En Dan Nog Iets, de opvolger van Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding.

En Dan Nog Iets heeft dezelfde opbouw als Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding; korte stukjes waarin een taalkundige opvallendheid wordt besproken. Er zijn echter een paar kleine verschillen. In dit boek worden korte uitstapjes gemaakt naar het Amerikaans (Amerikaans verschilt wel degelijk van het Britse Engels) en Japans, waarmee het Nederlands vervolgens wordt vergeleken. En haar werkzaamheden naast schrijven (touren met het boek, en theateroptredens) worden er ook bij gehaald. Misschien niet herkenbaar voor iedereen, maar wel erg grappig.


Paulien Cornelisse is bij velen vooral bekend van haar eerste boek, maar er is meer. Ze is ook nog caberetière en columnist (in o.a. Jan en NRC.Next). En ze doet waarschijnlijk nog meer dingen, maar dat staat op haar website (http://www.pauliencornelisse.nl/).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten