maandag 9 april 2012

De eenzaamheid van de priemgetallen

De Eenzaamheid Van De Priemgetallen... Tja, wat valt er over te zeggen? Het is een prachtig boek, een meesterwerk, maar zelfs dat doet het geen eer aan. Het is geweldig geschreven, de personages zijn vreemd (zonder onbegrijpelijk te worden), en het verhaal is intrigerend.

De Eenzaamheid Van De Priemgetallen gaat over de levens van Alice en Mattia. Beiden kunnen ze de buitenwereld maar moeilijk begrijpen, en zitten min of meer in een eigen 'bel'. Op de middelbare school ontmoeten ze elkaar, en raken bevriend. Ze zullen voor de rest van hun leven verbonden zijn, beiden in hun eigen isolement, als tweelingpriemgetallen (twee priemgetallen die slechts gescheiden zijn door één even getal). Nooit zullen ze echt contact hebben, maar ze zijn verbonden, voor altijd...


Paolo Giordano is een Italiaanse schrijver. De Eenzaamheid Van De Priemgetallen is zijn eerste en enige boek, maar zeker niet het minste. Het was het best verkochte boek in Italië in 2008, het verschijningsjaar. Giordano heeft verscheidene prijzen gewonnen met het boek, waaronder de Premio Strega, de belangrijkste literatuurprijs in Italië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten