donderdag 22 maart 2012

Sister Teresa

Wie zegt dat de boeken op de Boekenbeurs geen goede boeken zijn? Dit boek heb ik er zelfs gratis gekregen, en het is prachtig. Echt prachtig!

Ik kan me best voorstellen dat een boek als Sister Teresa niet verkoopt in Nederland. Het is Engelstalig en gaat over een middeleeuwse heilige (een Spaanse wel te verstaan), niet echt een onderwerp voor een bestseller (in Nederland). En toch is het een geweldig boek.


Sister Teresa zijn de fictieve memoires van Angélica del Sogrado Corazón, de beste vriendin van Teresa. Zij beschrijft haar leven, en daarmee ook dat van Teresa. Het verhaal begint als ze elf is, en eindigt pas op haar zesentachtigste. Ze vertelt hoe ze met elkaar ontmoeten, hoe ze beide non werden, over hoe Teresa steeds belangrijker werd in het christendom en alle wonderlijke dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Teresa de Ahumada.

Sister Teresa is niet door de minste auteur geschreven. Bárbara Mujica heeft ook Frida geschreven, over de kunstenares Frida Kahlo. Dat boek is vertaald in zeventien(!) talen, en is een enorme bestseller wereldwijd. Waarschijnlijk heeft het boek dus last van een ongelukkig gekozen onderwerp voor de Nederlandse markt, want Teresa van Ávila is wel enorm bekend in het Engels-sprekende deel van wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten