vrijdag 2 maart 2012

Sint-Pietersbasiliek

Zoals beloofd, vandaag weer iets over Rome. Nou ja, Rome, officieel is het geen Rome maar Vaticaanstad (wat dus echt midden in Rome ligt). Kortom, we zijn naar de Sint Pieter geweest.

Je hoeft niets te weten over kunst en/of geschiedenis om onder de indruk te raken van de Sint Pieter. Alles is zo enorm groot, het is ongelooflijk. Alleen al het plein voor de basiliek is reusachtig. Er liepen letterlijk honderden mensen, en nog kreeg je niet het idee dat het druk was.


In de kerk zelf val je van de ene verrassing in de andere. Eerst raak je overdonderd door de grootte, en dan van de kunst (ik in ieder geval wel). Alle grote meesters zijn er aanwezig: Michelangelo, Bernini, noem het maar op. En alles is zo enorm groot! Kijk maar eens naar het Baldakijn van Bernini:


Even ter vergelijking: rechts op de foto staat een man (naar ik meen). De gemiddelde persoon komt niet eens boven de sokkels uit waar het baldakijn op staat.

Over de geschiedenis en alle kunst in de basiliek ga ik verder niet praten, dat is gewoon te veel om op te noemen (en over te bloggen). Maar het is zeker een enorme aanrader. (Voor meer informatie: Wikipedia heeft een enorm uitgebreid artikel over de Sint Pieter.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten