maandag 19 maart 2012

Out of storage

Ik ben gisteren weer eens naar een tentoonstelling geweest. Dit keer in de Timmerfabriek in Maastricht, waar nu Out Of Storage plaatsvindt. In Out Of Storage worden honderden kunstwerken geëxposeerd, afkomstig uit de collectie van FRAC Nord-Pas De Calais. Allemaal moderne kunst, vaak vreemd en moeilijk, maar meestal toch wel erg leuk.


Nee, ik denk niet dat de meeste mensen deze tentoonstelling echt zullen waarderen. En toch is het erg de moeite waard, vooral met deze aanpak: Benader ieder kunstwerk met een totaal open blik en geen verwachtingen, laat je door het werk verrassen en verzin er zelf verhalen bij (en kijk vooral niet op de informatieblaadjes!). Op die manier is het erg leuk om rond te lopen tussen al deze vreemde creaties.

Je kunt natuurlijk de hele tentoonstelling in één keer bekijken (zoals ik heb gedaan), maar je kan het ook doen aan de hand van vooropgezette routes. Die routes leiden je langs kunst met een bepaald thema, of langs de hoogtepunten, of wat dan ook. Bij de routes zit een foldertje met informatie over wat je ziet, zodat je beter begrijpt wat je bekijkt. (Zou ik dus nooit doen, ik verzin er liever zelf iets bij.)


In Out Of Storage wordt de serie Electric Chairs van Andy Warhol weer bij elkaar gebracht. Alle tien de zeefdrukken worden getoond, iets wat al heel lang niet meer is gebeurd. Iedere Electric Chair is een doek met daarop een zeefdruk van een lege elektrische stoel, maar ieder doek heeft een andere kleur (hierom is Warhol ook bekend, denk maar aan de portretten van Marilyn Monroe).

Out Of Storage duurt nog tot 25 maart, en is te zien in de Timmerfabriek te Maastricht. Voor meer informatie zie http://www.outofstorage.nl/nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten