donderdag 15 maart 2012

Jean Paul Gaultier haute couture voorjaar 2012

Dit vind ik toch wel een van de leukste modeshows ooit: de voorjaarscollectie (haute couture) 2012 van Jean Paul Gaultier. Geweldig in zijn totaliteit; een humoristische aankleding, mooie muziek en fantastische kleding.

De collectie is een hommage aan Amy Winehouse. Gaultier vindt haar zo bijzonder om haar uniciteit. Ze was een icoon, qua muziek én qua kleding. Hoe haar uiterlijk totaal niet bij haar muziek paste, maar op een bepaalde manier toch weer wel.


Het Amy Winehouse-aspect van de show wordt gevormd door de muziek (vier swingende mannen die de begeleiding van haar nummers zingen), de aankleding van de modellen (het haar, de "beauty spot" en de eyeliner, zo kenmerkend voor Winehouse) en de kleine details in de kleding (behabandjes die zichtbaar zijn op een open rug, een string die boven een rok uitkomt). Heel mooi gedaan.

De kleding zelf is kleurrijk en speels. Deels is de collectie erg typisch voor Gaultier, maar ook deels typisch voor Winehouse. Wat mij opviel waren de korsetten. Heeft Gaultier dat vaker gedaan?

De show (in zijn volle lengte van twintig minuten):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten