woensdag 29 februari 2012

The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore

Wat een prachtige film is dit! Geen wonder dat 'ie afgelopen zondag is bekroond met een Academy Award voor beste geanimeerde korte film. Geweldig gemaakt, hoewel ogenschijnlijk simpel.

The Fantastic Flying Books Of Mr. Morris Lessmore is een ode aan boeken en de mensen die er hun leven aan wijden. Het is een stomme film en misschien ietwat ouderwets, maar daarom niet minder mooi. Het ontroert, het maakt aan het lachen en dat alles zonder dat er een woord wordt gezegd. Het verhaal zal ik niet samenvatten, anders is de verrassing van de film weg.


De film is gemaakt door William Joyce en Brandon Oldenburg. William Joyce geniet van wereldwijde bekendheid als schrijver, illustrator en animator. Eerder heeft hij al samengewerkt met grote animatiestudio's als Disney en DreamWorks. Brandon Oldenburg is ook geen onbekende naam in de wereld der animaties, ook hij heeft samengewerkt met de grote animatiestudio's. Naast animeren illustreert hij ook, zo heeft hij de omslagen ontworpen van verscheidene boeken van Michael Chabon en Elmore Leonard.

De film staat in zijn geheel op YouTube (en dus ook hieronder):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten