dinsdag 10 januari 2012

Wij zijn ons brein

Wordt wetenschap ook tot cultuur gerekend? Ach, het is in ieder geval een boek. En een mooi boek is het zeker (of mag je niet over mooi praten bij dit soort onderwerpen?). In het kort: dit blogbericht gaat over Wij Zijn Ons Brein (geschreven door Dick Swaab).

In Wij Zijn Ons Brein wordt alles uitgelegd over de hersenen; van autisme tot dood, van homoseksualiteit tot religie. De bedoeling van het boek is om een beeld te schetsen over de hele hersenen, dus het gaat niet zo diep als een wetenschappelijke publicatie (hoeft ook ook helemaal niet; in ieder geval niet als je zelf geen wetenschapper bent, maar gewoon algemeen geïnteresseerd). In ieder geval is het enorm leerzaam!


Dick Swaab is een Nederlandse hersenonderzoeker. Hij is hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam, tot 2006 was hij ook directeur van het Nederlands Instituur voor Hersenonderzoek. Ook heeft hij columns geschreven in NRC, waarin hij vragen van lezers beantwoordde over de hersenen. Naar aanleiding van die vragen heeft hij Wij Zijn Ons Brein geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten