maandag 2 januari 2012

Drawing apart together #4

Vanmiddag naar de tentoonstelling Drawing Apart Together #4 in de Wild West Active Space geweest. De Wild West Active Space ligt boven Traders Pop, een kleding-, tijdschriften-, boekenwinkel die eigenlijk veel meer dan alleen de genoemde producten verkoopt.

Drawing Apart Together #4 zijn tekeningen van Claudie de Cleen, Corinne Bonsma, Tammo Schuringa en Thé Tjong-Khing die zijn gemaakt middels "drawing apart together". Het idee achter drawing apart together is dat de één met een tekening begint en die dan opstuurt naar de ander, die dan weer verder gaat met de tekening. De tekening kan dan af zijn, maar kan ook weer teruggestuurd worden. Het doel is om zo verschillende technieken te verwerken in één tekening.


De tekeningen zijn vaak nogal absurd, een gevolg van drawing apart together. Eén persoon zou er in zijn eentje waarschijnlijk nooit op gekomen zijn, maar nu werken meerdere mensen aan één tekening. Overigens zijn niet alle werken door meerdere personen gemaakt, een deel zijn solowerken, zodat de individuele stijlen duidelijk worden. Mooi is het zeker, ook voor de mensen die niet zo snel naar een museum zouden gaan (maar wel voor openstaan voor kunst).

Entree is gratis en de tekeningen zijn ook te koop (de Wild West Active Space is per slot van rekening een galerie). Wees wel snel als je nog wilt gaan, want 7 januari is de laatste dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen