maandag 9 januari 2012

The back room

Vandaag weer eens een cd! Dit keer The Back Room, het debuutalbum van Editors. Editors is een band van formaat (twee van hun albums zijn zelfs platinum), en is dat naar mijn weten altijd al geweest.

The Back Room is, zoals ik al eerder geschreven heb, het debuutalbum van Editors. Iedereen zal wel met me eens zijn dat het een geweldig album is. De sound is duister en rauw, en kenmerkt zich door tweeslachtige teksten, pakkende gitaarriffs en het gebruik van synthesizers. De muziek (in het algemeen) wordt vaak vergeleken met Joy Division, zelf zeggen ze dat The Cure en R.E.M. grote inspiratiebronnen zijn.


Editors geniet tegenwoordig van een cultstatus in de popmuziek. Iedereen kent hun hitsingle Papillon wel, en ook Smokers Outside The Hospital Doors wordt nog steeds regelmatig op de radio gedraaid (in ieder geval op Studio Brussel). Het is muziek waar iedereen wel van houdt; sommige mensen heel veel, anderen wat minder. (Ik ben in ieder geval nog nooit iemand tegengekomen die Editors echt niet weet te waarderen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten