vrijdag 30 december 2011

Spiegeljongen

Vakantie, een uitgelezen kans om dikke boeken in een paar dagen uit te lezen. Ik heb dus Spiegeljongen van Floortje Zwigtman gelezen, het laatste deel van de trilogie Een Groene Bloem. De trilogie gaat over Adrian Mayfield, een jongen van zeventien die leeft in victoriaans Londen. Een doodnormale jongen, alleen is hij homoseksueel. En homoseksualiteit werd gezien als ziekte, bovendien was sodomie strafbaar.

In Spiegeljongen is de romance tussen Adrian en Vincent al voorbij. Adrian zwerft over straat, en Vincent gaat trouwen met Octavia, een meisje uit een welgestelde familie. Adrian wil niets liever dan wraak, wraak op de man die ooit van hem had gehouden.
Hij komt in contact met lady Kinderly, een oude travestiet/hoer die hem daarbij wel wil helpen. Zij neemt hem mee naar Parijs, mee naar Vincent. Daar ontmoet hij ook Paul McBride, een Amerikaanse journalist, die zijn levensverhaal wil uitbrengen, de sensationele versie.


Het laatste deel stelt zeker niet teleur. Als de vorige twee delen al dramatisch waren, is dit de overtreffende trap. Het dal waar Adrian nu in zit, is erger dan ooit. En de personages worden merkwaardiger en merkwaardiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten