donderdag 29 december 2011

Marry the night

Een videoclip die eigenlijk een film is, of een film die eigenlijk een videoclip is. Ik zou het niet weten, maar mooi is het zeker. Tevens is het ook de eerste autobiografische videoclip van Lady Gaga. En het beste is: de film is gewoon te bekijken op YouTube (op het kanaal van LadyGagaVEVO).

De film is een surrealistische/absurdistische weergave van Gaga's muziekcarrière. Hoe ze werd afgewezen door haar eerste platenlabel, maar daarna -bij een nieuw platenlabel- uitgroeide tot een ster. In de eerste scène legt ze uit hoe zij haar herinneringen ziet, en Marry The Night is de weergave van de herinneringen over deze gebeurtenis.


De film verschilt van Gaga's andere videoclips in de zin dat het niet per se mooi is in de esthetische zin van het woord. Vooral de scène van de foto hierboven is niet mooi te noemen. Lady Gaga is op geen enkele manier een aantrekkelijke popster; ze is een vrouw op de rand van de afgrond.

Alle scènes hebben een totaal eigen karakter, die een eenheid vormen door het verhaal. Hoewel sommige scènes meer aan het verhaal toevoegen dan andere.

De videoclip:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten