zondag 11 december 2011

Lavinia Meijer speelt Philip Glass

We weten natuurlijk allemaal dat klassieke muziek heel mooi is... En wie het tegendeel beweert, zou eens moeten luisteren naar Philip Glass, een van de weinige nog levende (en succesvolle!) componisten. Sterker nog, hij is waarschijnlijk de meest invloedrijke componist van de late twintigste eeuw.

Zijn muziek verwerpt alle vooroordelen over klassieke muziek. Zo zou klassieke muziek saai zijn, iets voor oude mensen, niet modern. Laat me even zeggen: Glass is even modern als de meeste popmuziek.


Maar terug naar waar ik eigenlijk over wilde schrijven: Lavinia Meijer Speelt Philip Glass, een extra cd bij Aangenaam Klassiek 2011 (en eigenlijk zou ik de cd-box alleen al kopen voor dit album).

Op de cd speelt Meijer het stuk Metamorphosis op harp; de eerste keer dat het stuk op harp wordt gespeeld (het origineel is op piano). En eerlijk gezegd vind ik harp zelfs beter bij het stuk passen dan piano.

Deze cd is een enorme aanrader, maar alleen verkrijgbaar bij Aangenaam Klassiek 2011. Maar ach, voor de doorgewinterde liefhebber van klassieke muziek is het een mooie aanvulling op zijn/haar collectie, en voor degene die net begint met klassieke muziek een goede introductie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten