maandag 5 december 2011

Avatar

In Avatar (An Activist Survival Guide) staat alles wat je moet weten over de maan Pandora. Van de geologie tot de flora en fauna en van de cultuur van de Na'vi tot de wapens van de RDA. (Iedereen die de film heeft gezien, weet waarschijnlijk wel waar ik het over heb.)


Dit boek is onafhankelijk van de film uitgegeven, maar is wel een aanvulling op de film. Het geeft meer informatie over de wereld uit de film (hoe het is op aarde en op Pandora). Dier- en plantensoorten staan erin beschreven, alle wapens (uit de film en meer), de Na'vi; alles.

Geen pagina van het boek is wit. De achtergrond is van verkreukeld papier, met plaatjes daaraan vastgemaakt (met plakband en paperclips), en er zijn kleine papiertjes met aantekeningen in het boek verstopt. Dit alles niet echt natuurlijk, maar gedrukt op papier.

Het boek is geschreven in het Engels, overigens, en redelijk lastig verkrijgbaar (ik heb het mijne gekocht op de boekenbeurs in Maastricht). Er bestaat, volgens mij, geen Nederlandse vertaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten