zaterdag 31 december 2011

Hete vrede

Oké, oké, ik geef toe: het is niet eerlijk om te bloggen over een cabaretshow die je alleen op tv gezien hebt. Maar ja, ik kon het niet laten. Daarom gaat deze blogpost over Hete Vrede van Claudia de Breij (werd gisteravond uitgezonden op Nederland 1).

In deze show heeft De Breij het over het tijdperk waar we nu in leven: de "hete vrede". Haar kleinzoon vraagt aan haar, als ze 85 is, wat ze heeft gedaan tijdens de hete vrede. Was ze goed of fout ten tijde van de hete vrede (zoals je goed of fout was in de oorlog)? Had ze bij het Verzet gezeten? En waarom ze in haar tijd niet hadden ingegrepen als ze wisten hoe het zou aflopen (met de klimaatverandering, o.a.)? Want nu lag Den Haag per slot van rekening aan zee.


Een hele sterke show die echt tot denken aanzet, maar niet te serieus en/of ernstig wordt. Een show die ontroert en aan het lachen maakt. (De liedjes waren overigens wat minder, gezien het feit dat het alleen maar liefdesliedjes waren. Zelf zegt ze in de show dat ze alleen nog maar zingt over dingen waar ze absoluut zeker van is, en dat is alleen de liefde.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten