woensdag 21 december 2011

The artist

In plaats van Maastricht Plays Nirvana ben ik naar The Artist gegaan. (Dat kwam beter uit met vervoer, en een van mijn vrienden had me uitgenodigd.) The Artist is een moderne stomme film (een film zonder geluid, dus).

The Artist speelt in Hollywood tussen 1927 en 1932. In het begin beleeft de stille film, en daarmee de acteur George Valentin, zijn hoogtijdagen. Bij toeval leert hij Peppy Miller kennen, een groot fan van hem. Ook zij wil actrice worden, en Valentin helpt haar met haar carrière. Maar dan komt de geluidsfilm op en Miller wordt de nieuwe ster. Valentin blijft hangen in de stomme film, gaat failliet en komt in een depressie terecht.


De film is geregisseerd door Michel Hazanavicius, een Franse regisseur. Bijzonder aan de film is dat het een Frans-Amerikaanse samenwerking is (en dat komt niet zo heel vaak voor). De film is al vaak in de prijzen gevallen, zo heeft de acteur die George Valentin speelt (Jean Dujardin) de prijs gewonnen voor de beste acteur op het filmfestival in Cannes. Verder heeft de film zes Golden Globe-nominaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten