dinsdag 29 november 2011

Pagan folk

Pagan folk is een van de eerdere albums van de band Omnia, en naar mijn mening een van de mooiste. Waar op latere albums meer geëxperimenteerd wordt met verschillende muziekstijlen, geeft dit weer wat pagan folk is.


De muziek is geheel akoestisch, wat zeggen wil dat er geen elektrisch vervormde instrumenten zijn gebruikt. Gebruikt zijn gitaar, harp, didgeridoo, fluit, en nog veel meer -vaak traditionele- instrumenten. Zang wordt ook door verschillende personen gedaan, wat een erg bijzonder effect geeft.

De teksten zijn veelal geïnspireerd op oude volksverhalen uit verschillende culturen, zo is The Well een traditioneel Iers lied uit de middeleeuwen, wordt Etrezomp-ni Kelted gezongen in het Bretons, en is En Avant Blonde een bewerking van een traditioneel Frans lied.


Aan het roer van Omnia staan Steve en Jenny Evans-van der Harten (zie foto), de enige vaste leden van de band. Hun doel is om via muziek hun boodschap (respect voor natuur, vrijheid van meningsuiting voor iederen) te verkondigen. Omnia is muziek met een boodschap.

Kenmerkend voor Omnia zijn de spectaculaire optredens met gevarieerde muziek, satirische humor en veel visueel fijns (zoals dans en decor).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten